Italská roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská roláda
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30452 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
Na krém | |
---|---|
50 g | Čokoláda hořká |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
3 g | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Kandované ovoce |
1 polévková lžíce | Likér kakaový |
100 g | Ricotta |
Italská roláda | |
40 g | Čokoláda hořká |
50 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 99,9mg |
Draslík | 118,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Kandované ovoce, Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér kakaový, Ricotta, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská roláda postup přípravy receptu:
1 | Vejce našleháme do pěny. Cukr přidáváme postupně, vždy po rozpuštění předchozí várky. Potom přimícháme mouku, mléko a kypřicí prášek. |
2 | Těsto vylijeme do vymaštěné formy o rozměrech 25 x 30 cm, vložíme je do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C a upečeme. Potom je vyklopíme na papír na pečení. Papír z něj sejmeme a zarovnáme okraje. Těsto z užšího konce srolujeme i s papírem a necháme 5 minut odležet. Znovu je rozložíme a necháme vychladnout. |
3 | Na krém v míse důkladně promícháme ricottu s moučkovým cukrem, vanilkou a kakaovým likérem. Přidáme čokoládu a kandované ovoce, krém rozetřeme na těsto. Roládu srolujeme a ozdobíme šlehačkou |
4 | a nastrouhanou čokoládou. |