Sladký fíkový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladký fíkový koláč
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 30454 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Na krém | |
---|---|
50 g | Cukr krupice |
350 g | Mascarpone |
120 ml | Mléko plnotučné |
60 g | Puding vanilková příchuť |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Vanilkový lusk |
Sladký fíkový koláč | |
150 g | Fíky čerstvé |
250 g | Piškoty cukrářské |
60 ml | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 19,3mg |
Draslík | 67,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 106,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Fíky čerstvé, Piškoty cukrářské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Mléko plnotučné, Puding vanilková příchuť, Smetana 12% (konzumní), Vanilkový lusk, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladký fíkový koláč postup přípravy receptu:
1 | Smícháme pudinkový prášek s cukrem, mlékem, smetanou a vanilkovou esencí, vše důkladně rozmícháme. Na mírném plameni necháme krém za stálého míchání zhoustnout, vyndáme vanilku, vychladíme. Do vychladlého krému přidáme mascarpone. |
2 | Do formy vložíme papír na pečení, na dno položíme polovinu piškotů. Pokapeme je polovinou marsaly, posypeme polovinou fíků a přidáme polovinu krému. Stejným způsobem vytvoříme i další vrstvu. Formu vložíme do igelitového sáčku a dáme na 4 hodiny do chladničky, dokud dort neztuhne. |
3 | Potom vyklopíme z formy a ozdobíme čerstvými fíky. |