Polévka z kuřecích křídel, krků a skeletů s knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kuřecích křídel, krků a skeletů s knedlíčky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30456 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Houby sušené |
4 ks | Kuřecí křídla |
4 ks | Kuřecí krk |
4 ks | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Libeček |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový květ |
3 ks | Nové koření celé |
6 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Strouhanka |
2,8 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 207,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 40,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Kuřecí křídla, Muškátový květ, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Kuřecí krk, Kuřecí prsa, Libeček, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z kuřecích křídel, krků a skeletů s knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli rozpůlíme, česnek a zeleninu oloupeme, petrželovou nať drobně nasekáme. |
2 | Dobře opraná kuřecí křídla, krky a skelety vložíme do většího hrnce s vodou, přisypeme lžičku soli, koření, libeček, houby a vaříme na mírném plameni. |
3 | Mezitím připravíme houskové knedlíčky. V misce smícháme strouhanku se změklým máslem, zbylou solí, vejcem, mlékem, muškátovým květem a pepřem. Z dobře umíchaného těsta tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme zhruba čtyři minuty ve vroucí vodě. |
4 | Po čtyřiceti minutách přidáme zeleninu, dovaříme. |
5 | Poté polévku přecedíme, do vývaru přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, obrané maso a zvlášť uvařené houskové knedlíčky. Na talířích polévku zdobíme petrželovou natí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.