Recept

Polévka z kuřecích křídel, krků a skeletů s knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30456

Ingredience

200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Houby sušené
4 ks Kuřecí krk
4 ks Kuřecí křídla
4 ks Kuřecí prsa
1 kávová lžička Libeček
4 polévková lžíce Mléko polotučné
2 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Nové koření celé
6 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Petržel kořen
150 g Strouhanka
2,8 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 649kJ
13% Sacharidy 47 g
188% Tuky 141 g
43% Sodík 857 mg
101% Bílkoviny 57 g

Polévka z kuřecích křídel, krků a skeletů s knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Cibuli rozpůlíme, česnek a zeleninu oloupeme, petrželovou nať drobně nasekáme.

2

Dobře opraná kuřecí křídla, krky a skelety vložíme do většího hrnce s vodou, přisypeme lžičku soli, koření, libeček, houby a vaříme na mírném plameni.

3

Mezitím připravíme houskové knedlíčky. V misce smícháme strouhanku se změklým máslem, zbylou solí, vejcem, mlékem, muškátovým květem a pepřem. Z dobře umíchaného těsta tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme zhruba čtyři minuty ve vroucí vodě.

4

Po čtyřiceti minutách přidáme zeleninu, dovaříme.

5

Poté polévku přecedíme, do vývaru přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, obrané maso a zvlášť uvařené houskové knedlíčky. Na talířích polévku zdobíme petrželovou natí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept