Recept

Vepřové kotlety se sosem na citrusových plodech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 30457

Ingredience

12 plátek Anglická slanina
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Med včelí
8 ks Meruňky
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
630 g Vepřové maso libové
200 ml Šťáva jablečná 100%

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 151kJ
8% Sacharidy 27 g
42% Tuky 31 g
4% Sodík 84 mg
54% Bílkoviny 30 g

Vepřové kotlety se sosem na citrusových plodech postup přípravy receptu:

1

Troubu rozžhavíme na teplotu 190 stupňů Celsia. Vepřové kotlety položíme do potravinářské fólie a rozklepeme je. Potom je vytáhneme z fólie, na ně navrstvíme ovoce s kořením, přikryjeme druhou kotletou.

2

Na prkénko položíme slaninu s přidaným vepřovým masem, jež slaninou obalíme a přichytíme párátkem. Toto vše vložíme do pekáčku vlijeme trošku oleje, pečeme zhruba 20 minut. Kotlety obrátíme a pečeme dalších 25 minut, dokud nejsou měkké. Poté kotlety vložíme do mísy, zakryjeme alobalem, necháme 10 minut odpočinout. Nakonec z kotletek vyndáme párátka.

3

Do menšího kastrůlku vlijeme 4 lžíce masového sosu, zahustíme trochou mouky, necháme povařit asi 1-2 minuty. Přidáme trochu jablečného moštu. Zakápneme šťávou z citrusových plodů, přidáme med, okořeníme, opepříme. Tento sos vaříme a necháme ho zhoustnout. Před podáváním kotlety pokrájíme a servírujeme s právě vzniklým sosem. Jídlo přizdobíme plátky pomeranče s citrónem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept