Vepřové kotlety se sosem na citrusových plodech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety se sosem na citrusových plodech
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 30457 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
12 plátek | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Med včelí |
8 ks | Meruňky |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 špetka | Skořice mletá |
200 ml | Šťáva jablečná 100% |
1 špetka | Sůl |
630 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 113,9mg |
Draslík | 361,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Citronová šťáva, Med včelí, Meruňky, Pomeranče, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šťáva jablečná 100%, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety se sosem na citrusových plodech postup přípravy receptu:
1 | Troubu rozžhavíme na teplotu 190 stupňů Celsia. Vepřové kotlety položíme do potravinářské fólie a rozklepeme je. Potom je vytáhneme z fólie, na ně navrstvíme ovoce s kořením, přikryjeme druhou kotletou. |
2 | Na prkénko položíme slaninu s přidaným vepřovým masem, jež slaninou obalíme a přichytíme párátkem. Toto vše vložíme do pekáčku vlijeme trošku oleje, pečeme zhruba 20 minut. Kotlety obrátíme a pečeme dalších 25 minut, dokud nejsou měkké. Poté kotlety vložíme do mísy, zakryjeme alobalem, necháme 10 minut odpočinout. Nakonec z kotletek vyndáme párátka. |
3 | Do menšího kastrůlku vlijeme 4 lžíce masového sosu, zahustíme trochou mouky, necháme povařit asi 1-2 minuty. Přidáme trochu jablečného moštu. Zakápneme šťávou z citrusových plodů, přidáme med, okořeníme, opepříme. Tento sos vaříme a necháme ho zhoustnout. Před podáváním kotlety pokrájíme a servírujeme s právě vzniklým sosem. Jídlo přizdobíme plátky pomeranče s citrónem. |