Cassata po veronsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cassata po veronsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 30458 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
Na ozdobu | |
---|---|
40 g | Kandované ovoce |
1 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
120 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Cassata po veronsku | |
60 g | Čokoláda hořká |
250 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Kandované ovoce |
1 ks | Korpus na dort |
2 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
2 polévková lžíce | Pistácie |
500 g | Ricotta |
3 g | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 17,1mg |
Draslík | 87,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kandované ovoce, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kandované ovoce, Pistácie, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Smetana 33% (šlehačka), Korpus na dort , Likér mandlový - Amaretto, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cassata po veronsku postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme ricottu s cukrem najemno a rozdělíme napůl. Do jedné poloviny přimícháme nasekané pistáciové oříšky a ovoce, do druhé pak skořici, čokoládu a amaretto. |
2 | Do dortové formy dáme plát korpusu a na něj rozetřeme pistáciový krém a navrch další plát korpusu. Na něj rozetřeme čokoládový krém a formu vložíme do chladničky. |
3 | Krém na dezert ušleháme ze smetany a amaretta dojemna a dohusta. Před servírováním cassatu vyklopíme a ozdobíme smetanou a kandovaným ovocem. |