Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 30459
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
1 kávová lžička Jalovec
200 g Játra kuřecí
1 polévková lžíce Kapary
40 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Sůl
125 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 986kJ
3% Sacharidy 10 g
134% Tuky 100 g
7% Sodík 141 mg
19% Bílkoviny 10 g

Krém z kuřecích jater postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme nadrobno, spolu s bobkovým listem a jalovcem je vložíme do mísy. Zalijeme vínem, necháme asi 2 hodiny marinovat.

2

Oloupanou cibuli a mrkev najemno nakrájíme, očištěný řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky.

3

V pánvi rozehřejeme olivový olej s 20 g másla, přidáme zeleninu a chvíli podusíme. Potom přidáme okapaná a osušená játra, vmícháme rajčatový protlak se scezeným vínem a vše podusíme 10 minut.

4

Játra a zeleninu osolíme, opepříme, ochutíme citronovou kůrou a necháme částečně vychladnout. Přidáme nasekanou petrželku, kapary, směs rozmixujeme v mixeru. Nakonec vmícháme zbylé máslo.

5

Krém můžeme podávat na opečených plátcích bagety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept