Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30461

Ingredience

2 ks Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
600 g Játra telecí
1 kávová lžička Kari koření
500 ml Mléko - podmáslí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř cayenský
1 kávová lžička Sůl
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 650kJ
5% Sacharidy 19 g
22% Tuky 17 g
24% Sodík 479 mg
65% Bílkoviny 37 g

Pikantní telecí játra postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá játra nakrájíme na nudličky a naložíme do podmáslí asi na 1 hodinu.

2

V pekáči rozehřejeme máslo, opečeme na něm okapané nudličky jater ze všech stran. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a očištěné, na kroužky nakrájené papriky. Vše dusíme asi 3 minuty. Potom přidáme rajčatový protlak, koření, podlijeme vínem a neslaným vývarem. Pod pokličkou dusíme do změknutí jater.

3

Nakonec pokrm podle chuti osolíme. Šťávu zaprášíme trochou hladké mouky a chvíli povaříme.

4

Podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept