Pikantní telecí játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní telecí játra
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 30461 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Játra telecí |
1 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko - podmáslí |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 513,0mg |
Draslík | 676,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Játra telecí, Kari koření, Paprika červená, Paprika žlutá, Pepř cayenský, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní telecí játra postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá játra nakrájíme na nudličky a naložíme do podmáslí asi na 1 hodinu. |
2 | V pekáči rozehřejeme máslo, opečeme na něm okapané nudličky jater ze všech stran. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a očištěné, na kroužky nakrájené papriky. Vše dusíme asi 3 minuty. Potom přidáme rajčatový protlak, koření, podlijeme vínem a neslaným vývarem. Pod pokličkou dusíme do změknutí jater. |
3 | Nakonec pokrm podle chuti osolíme. Šťávu zaprášíme trochou hladké mouky a chvíli povaříme. |
4 | Podáváme s rýží. |