Recept

Sladkokyselá brokolicová polévka s kurkumou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30462
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Zeleninový bujon [30258]
2 ks Bobkový list
250 g Celer bulvový
1 ks Cibule
4 ks Jalovec
1 kávová lžička Libeček
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
4 kávová lžička Pepř 4 barev
200 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Pórek
2 polévková lžíce Sůl mořská
200 g Tuřín
0,5 l Víno růžové
1 l Voda pitná
Sladkokyselá brokolicová polévka s kurkumou
600 g Brokolice
4 polévková lžíce Cukr krupice
150 g Dýně
2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
2 polévková lžíce Kapary sterilované
1 polévková lžíce Kurkuma
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
100 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 683kJ
22% Sacharidy 78 g
109% Tuky 82 g
144% Sodík 3 g
24% Bílkoviny 13 g

Sladkokyselá brokolicová polévka s kurkumou postup přípravy receptu:

1

Omytou brokolici rozdělíme na růžičky. Omytý a očištěný pórek pokrájíme na kolečka a nakládané kapary scedíme a necháme odkapat.

2

Oloupanou žlutou dýni pokrájíme na malé kostičky.

3

V hrnci si na rozehřátém másle podusíme dýni s pórkem. Dusíme přibližně 4-5 minut, přilijeme 1 litr zeleninového bujonu a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme brokolici, 2 lžíce bílého vína, 1 lžíci kurkumy, 2 lžíce ostré hořčice, 2 lžíce kapary, 4 lžíce cukru a podle chuti sůl a pepř.

4

Vaříme 5 minut, přimícháme omytou, drobně pokrájenou petrželku a podáváme.

5

Zeleninový bujon [30258]:

6

Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.

7

V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.

8

Přilijeme 0.5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,

9

svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.

10

Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.

11

Případně dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept