Drůbeží polévka s kysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží polévka s kysanou smetanou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30469 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 kostka | Bujón slepičí |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
300 ml | Smetana zakysaná 14% |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
280 g | Žaludky drůbeží |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 196,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón slepičí, Mouka pšeničná hladká, Smetana zakysaná 14%, Žaludky drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží polévka s kysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Drůbeží žaludky dobře očistíme a nakrájíme, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky. |
2 | V silnostěnném hrnci na tuku osmažíme cibuli, přidáme žaludky, krátce osmažíme, zalijeme vodou. Přidáme kmín, sůl, bujon a vaříme, až jsou žaludky poloměkké. Poté přidáme žampiony a polévku dovaříme. |
3 | Do hotové polévky vlijeme smetanu rozšlehanou s moukou a necháme alespoň deset minut probublávat. |