Hrášková polévka z Francie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášková polévka z Francie
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 30475 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1,5 kg | Hrachové lusky |
30 g | Máslo čerstvé |
1 g | Máta |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 g | Pepř černý mletý |
375 g | Salát hlávkový |
1 g | Sůl |
1,3 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 809,9mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 226,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hrachové lusky, Máta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášková polévka z Francie postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozehřejeme, zpěníme cibuli do změknutí. |
2 | Přidáme nahrubo nakrájené salátové listy a 2 minuty opékáme za stálého míchání. Přisypeme mouku a mícháme ještě cca 2 minuty. Přidáme hrášek, vývar, cukr a snítky máty. Přivedeme k varu a pozvolna přikryté vaříme asi 10-20 minut, až je hrášek měkký. |
3 | Snítky máty vyjmeme a polévku rozmixujeme. |
4 | Znovu prohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horkou, ozdobenou čerstvou nasekanou mátou. |
Poznámka
Pokud nemáme čerstvý hrášek, nahradíme hráškem sterilovaným nebo zmrazeným. Prázdné lístky tvoří téměř polovinu váhy nevyloupaného hrášku, proto zmrazeného postačí asi 750 g.