Jednoduchý recept

Hrášková polévka z Francie

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (7%)
ID receptu: 30475
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Cukr krupice
1,5 kg Hrachové lusky
30 g Máslo čerstvé
1 g Máta
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 g Pepř černý mletý
375 g Salát hlávkový
1 g Sůl
1,3 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 610kJ
11% Sacharidy 39 g
18% Tuky 14 g
55% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g

Hrášková polévka z Francie postup přípravy receptu:

1

Máslo rozehřejeme, zpěníme cibuli do změknutí.

2

Přidáme nahrubo nakrájené salátové listy a 2 minuty opékáme za stálého míchání. Přisypeme mouku a mícháme ještě cca 2 minuty. Přidáme hrášek, vývar, cukr a snítky máty. Přivedeme k varu a pozvolna přikryté vaříme asi 10-20 minut, až je hrášek měkký.

3

Snítky máty vyjmeme a polévku rozmixujeme.

4

Znovu prohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horkou, ozdobenou čerstvou nasekanou mátou.

Poznámka

Pokud nemáme čerstvý hrášek, nahradíme hráškem sterilovaným nebo zmrazeným. Prázdné lístky tvoří téměř polovinu váhy nevyloupaného hrášku, proto zmrazeného postačí asi 750 g.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept