Recept

Gruntovní čočková polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 30481
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

4 ks Brambory
2 ks Cibule
250 g Čočka velkozrnná předvařená
500 g Hovězí maso přední
1 špetka Majoránka
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
200 g Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 433kJ
7% Sacharidy 27 g
19% Tuky 14 g
18% Sodík 354 mg
48% Bílkoviny 27 g

Gruntovní čočková polévka postup přípravy receptu:

1

Hovězí přední maso opláchneme, jednu cibuli oloupeme a rozpůlíme, jednu cibuli oloupeme a drobně nakrájíme, čočku přebereme, dobře propláchneme a necháme ve vodě hodinu stát, brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostky, slaninu nakrájíme na drobné kostičky.

2

Maso vložíme do studené vody a vaříme, dokud není zcela měkké. Když je maso poloměkké, vložíme k němu rozpůlenou cibuli a sůl. Vývar přecedíme a odložíme, uvařené maso zbavíme kostí, tuku a šlach, nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Druhou cibuli a slaninu drobně nakrájíme.

3

V mezičase uvaříme v silnostěnném hrnci čočku podle návodu na obalu, ke které v polovině varu přidáme brambory a zeleninu. Na pánvi smícháme slaninu s nakrájenou cibulí a necháme vyškvařit.

4

Do uvařené čočky vlijeme hovězí vývar, cibuli se slaninou, pepř, majoránku a podle chuti ještě sůl. Vše dobře promícháme a polévku podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept