Recept

Houbová polévka s tymiánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (7%)
ID receptu: 30483
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

6 g Česnek
1 ks Cibule
2 kávová lžička Majoránka
30 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
1 g Sůl
2 kávová lžička Tymián sušený
150 ml Víno bílé
1,3 l Vývar drůbeží
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 095kJ
3% Sacharidy 11 g
18% Tuky 13 g
54% Sodík 1 g
15% Bílkoviny 8 g

Houbová polévka s tymiánem postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a 1 stroužek utřeného česneku a zpěníme. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, cca 10 minut zvolna smažíme.

2

Přidáme vývar, suché bílé víno, lžičku rozemnutého tymiánu, majoránku, sůl a pepř dle chuti. Vaříme zvolna 10 minut.

3

Polévku servírujeme horkou, posypanou trochou tymiánu.

Poznámka

Místo drůbežího vývaru můžeme použít hovězí vývar.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept