Zeleninová čalamáda s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová čalamáda s houbami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30484 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
150 g | Cukr krupice |
1,5 kg | Houby čerstvé |
0,2 g | Hřebíček |
450 g | Kečup |
2 g | Nové koření celé |
2 dl | Ocet vinný |
2,5 dl | Olej stolní |
1 kg | Paprika červená |
2 g | Pepř černý celý |
30 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 151g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 69g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 643,1mg |
Vitamín E | 9,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Hřebíček, Nové koření celé, Ocet vinný, Olej stolní, Paprika červená, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kečup mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová čalamáda s houbami postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnci dáme vařit osolenou vodu s houbami. Vaříme zhruba 5 minut. |
2 | Mezitím na menší kusy nakrájíme zeleninu. |
3 | Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme připravenou zeleninu, olej, kečup a cukr. Dusíme zhruba 5 minut. |
4 | V menším hrnci připravíme lák z 1 dl vody, octa, soli, bobkového listu, nového koření, celého pepře a hřebíčku. |
5 | Hotové houby zbavíme vody a smícháme se zeleninovou směsí, poté přilijeme připravený lák a ještě chvilku podusíme. |
6 | Vzniklou čalamádu plníme do zavařovacích sklenic a dle běžného postupu ji zavaříme. |
7 | Zavařenou čalamádu skladujeme v tmavé, suché a chladné místnosti. |