Fazolová polévka vánoční - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 175 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka vánoční
Celkový čas: | 175 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30485 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
200 g | Brokolice |
1 ks | Cibule |
300 g | Fazole bílé |
1 ks | Hřebíček |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
5 ks | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1,7 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 577,3mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 205,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hřebíček, Nové koření celé, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Fazole bílé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka vánoční postup přípravy receptu:
1 | Fazole přebereme, opláchneme, přes noc necháme namočené v l,2 l vody, aby nabobtnaly. Cibuli nakrájíme nadrobno, brokolici rozebereme na menší růžičky, vejce uvaříme natvrdo. |
2 | Fazole vaříme v silnostěnném hrnci bez soli, s kořením, až jsou měkké. |
3 | Zvlášť uvaříme brokolici v 500 ml vody se solí. Když je brokolice měkká, vyjmeme ji z vody (tu odložíme) a ponoříme ji do ledové vody, aby neztratila barvu. Poté necháme brokolici okapat. |
4 | V hlubším rendlíku na oleji necháme zesklovatět cibuli, přimícháme k ní mouku a usmažíme světlou jíšku. Poté do jíšky po částech zašleháme vývar z brokolice, jíšku necháme alespoň deset minut provařit. |
5 | Do uvařených fazolí vmícháme provařenou jíšku, brokolici, osolíme a na talířích zdobíme plátky uvařených vajíček. |