Tamales plněný fazolemi a feferonkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 190 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tamales plněný fazolemi a feferonkami
Tamales plněný fazolemi a feferonkami
Celkový čas: | 190 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | rakanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 30486 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Fazolové lusky zelené |
2 ks | Feferony |
12 ks | Kukuřičné listy sušené |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
500 g | Mouka kukuřičná |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
70 g | Sádlo škvařené |
1,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 438,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 852,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Feferony, Kypřicí prášek do pečiva, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kukuřičné listy sušené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tamales plněný fazolemi a feferonkami postup přípravy receptu:
1 | Pro přípravu musíme mít kukuřičné listy vláčné a tak je vložíme do teplé vody a necháme přibližně 3 hodiny máčet. |
2 | Mezitím připravíme náplň. Do misky nasypeme kukuřičnou mouku, přidáme změklé vepřové sádlo, prášek do pečiva, lžičku soli a silný drůbeží vývar. Vše dobře promícháme a vzniklé těsto necháme cca 30 minut odpočívat. |
3 | Zelené fazolky zbavíme stopek, očistíme, opláchneme, necháme v cedníku okapat a nakrájíme je na malé kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Červené feferonky omyjeme, rozpůlené zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky. |
4 | Připravíme hrnec a v něm rozehřejeme olej. Přidáme pokrájenou cibuli, fazolky a feferonky. Vše podusíme na mírném ohni a ochutíme solí a pepřem, nejlépe čerstvě namletým z mlýnku. |
5 | Po třech hodinách vyndáme kukuřičné listy z vody a osušíme je. Každý list rozprostřeme na desku, doprostřed každého dáme 1-2 lžíce těsta. Lehce rozmáčkneme tak, aby uprostřed byl malý důlek a okraje byly zvýšené. Do důlku dáme 1-5 lžíce směsi z fazolek, cibule a feferonek. Listy opatrně srolujeme do tvaru závitků. Mírně zmáčkeme a okraje závitků založíme dovnitř, aby se nerozmotávaly. |
6 | Do většího hrnce dáme vařit vodu, pak zmírníme plamen a závitky tamales dusíme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu, zakryté pokličkou. |
7 | Tamales jsou hotové, když se těsto přestane lepit ke kukuřičným listům. |
8 | Vyndáme je z vody, necháme okapat a dáme na stůl. |
Poznámka
180 minut na namáčení kukuřičných listů