Jednoduchý recept

Polévka kalábrijská houbová

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30487

Ingredience

1 ks Cibule
450 g Houby čerstvé
3 dl Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
75 g Sýr Eidam cihla 30%
1 špetka Sůl
8,5 dl Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
8 krajíc Chléb konzumní

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 688 kcal
Kilojoule 2 877kJ
25% Sacharidy 89 g
33% Tuky 25 g
54% Sodík 1 g
51% Bílkoviny 29 g

Polévka kalábrijská houbová postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme ve velké pánvi olej a smažíme na něm 4 minuty pokrájenou cibuli.

2

Houby otřeme vlhkým hadříkem, každou nakrájíme na kusy. Do pánve dáme houby a za neustálého míchání je necháme pokrýt olejem. Přidáme mléko, uvedeme do varu a pod pokličkou necháme 5 minut vařit. Postupně přiléváme horký zeleninový vývar. Dle chuti osolíme a opepříme.

3

Předehřejeme gril a opečeme na něm z obou stran chléb. Smícháme rozetřený česnek s máslem a potřeme každý krajíc.

4

Krajíce chleba rozdělíme do čtyř misek a nalijeme na ně horkou polévku. Posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme.

Poznámka

Zeleninový vývar musí být horký. Máslo rozpuštěné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept