Jednoduchý recept

Chřestová polévka s bazalkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 30488

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
250 g Brambory
500 g Chřest bílý
30 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
1 g Sůl
1,5 l Vývar drůbeží
12 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 584kJ
3% Sacharidy 11 g
13% Tuky 10 g
43% Sodík 853 mg
11% Bílkoviny 6 g

Chřestová polévka s bazalkou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme oloupané ma čtvrtky nakrájené brambory, vývar a uvaříme do měkka.

2

Očistíme chřest, odřežeme tvrdé konce a nakrájíme ho na větší kousky.

3

Nakrájený chřest přidáme s dvěma utřenými stroužky česneku do hrnce, opět vaříme do měkka, cca 5 minut. Několik chřestových špiček vyjmeme a necháme na dozdobení.

4

Polévku rozmixujeme a znovu ohřejeme. Přidáme nasekanou čerstvou bazalku, osolíme, opepříme dle chuti. Chřestové špičky podélně rozpůlíme a ozdobíme jimi polévku. Dle chuti můžeme zdobit i malými kousky másla.

Poznámka

Můžeme použít i zeleninový vývar. Česnek používat nemusíme, dle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept