Jednoduchý recept

Polévka Vichyssoise

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 30489
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
500 g Brambory
1 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová šťáva
0,3 kávová lžička Koriandr mletý
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Pórek
1,5 dl Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
8,5 dl Vývar zeleninový
1 polévková lžíce Pažitka

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 490kJ
14% Sacharidy 49 g
20% Tuky 15 g
37% Sodík 747 mg
17% Bílkoviny 10 g

Polévka Vichyssoise postup přípravy receptu:

1

Očistíme pórky, oddělíme zelené části, bílé nakrájíme na tenká kolečka. Rozpustíme v pánvi máslo, přidáme nakrájený pórek a cibuli, smažíme za občasného míchání 5 minut.

2

Přidáme na kostičky nakrájené brambory, zeleninový vývar, muškátový oříšek, citronovou šťávu, bobkový list a koriandr. Osolíme a opepříme, uvedeme vše do varu. Povaříme pod pokličkou 30 minut.

3

Polévku necháme trochu vychladnout, vyjmeme bobkový list, rozmixujeme dohladka. Dáme do čisté pánve.

4

Ve smetaně rozmícháme žloutek, přidáme do směsi trochu polévky, směs vlijeme zpátky do polévky a rozšleháme. Polévku jen prohřejeme, nevaříme.

5

Polévku necháme vychladnout, dáme do lednice a podáváme studenou s čerstvě nasekanou pažitkou, nebo ohřejeme a podáváme horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept