Kečupová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kečupová omáčka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3049 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Kečup |
100 g | Majolka |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Řeřicha |
Nutriční hodnoty jedné porce
11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 900kJ
2% Sacharidy 7 g
28% Tuky 21 g
0% Sodík 1 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 38,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Řeřicha mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Majolka, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kečupová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Do majonézy lehce vmícháme kečup. Ochutíme ji sójovou omáčkou a citronovou šťávou. |
2 | Omáčku necháme v chladu odležet a před podáváním ji posypeme nakrájenou řeřichou. |