Recept

Polévka s celerem a taveným sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 30496

Ingredience

0,5 ks Bujón slepičí
200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Sýr smetanový tavený 45%
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 126 kcal
Kilojoule 529kJ
2% Sacharidy 8 g
11% Tuky 8 g
18% Sodík 353 mg
10% Bílkoviny 5 g

Polévka s celerem a taveným sýrem postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, celer očistíme a nahrubo nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme.

2

Na oleji zpěníme cibuli, vmícháme do ní mouku a smažíme jíšku. Během smažení vmícháme tavené sýry, dobře rozmícháme. Podle potřeby vlijeme mírně vodu, jíšku provaříme alespoň čtvrt hodiny. Poté ve zbylé vodě, do níž jsme vložili půl kostky bujonu, vaříme asi deset minut celer. Hotový celer i s vývarem vmícháme do jíšky a lehce provaříme. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať.

Poznámka

Jako přílohu volíme krutony z bílého pečiva.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept