Polévka z ementálu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z ementálu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30498 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bujón slepičí |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 80,5mg |
Draslík | 37,0mg |
Vláknina | 424,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Strouhanka, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z ementálu postup přípravy receptu:
1 | Sýr nastrouháme, ve vodě uvaříme kostku bujonu, petrželku nakrájíme najemno, vejce rozšleháme. |
2 | Na másle usmažíme strouhanku dorůžova, přimícháme sýr, necháme mírně roztavit, po částech zaléváme vývarem. Když se polévka začne vařit, vlijeme do ní vejce, dobře ho rozšleháme a necháme v polévce srazit. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať. |