Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 30498
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bujón slepičí
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Strouhanka
120 g Sýr Ementál (Primátor)
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 192 kcal
Kilojoule 805kJ
1% Sacharidy 5 g
20% Tuky 15 g
28% Sodík 559 mg
16% Bílkoviny 9 g

Polévka z ementálu postup přípravy receptu:

1

Sýr nastrouháme, ve vodě uvaříme kostku bujonu, petrželku nakrájíme najemno, vejce rozšleháme.

2

Na másle usmažíme strouhanku dorůžova, přimícháme sýr, necháme mírně roztavit, po částech zaléváme vývarem. Když se polévka začne vařit, vlijeme do ní vejce, dobře ho rozšleháme a necháme v polévce srazit. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept