Ďábelská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ďábelská omáčka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3050 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
100 g | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Kečup |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 151,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Feferony, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ďábelská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Uvařené, ještě horké brambory rozmělníme vidličkou. |
2 | Na oleji krátce osmahneme česnek a feferonku. |
3 | Cibuli jemně nastrouháme a vše promícháme s kečupem na hustší omáčku. Nakonec podle chuti přisolíme. |
4 | Suroviny můžeme místo krájení a strouhání také rozmixovat. |
5 | Omáčku necháme v chladu odležet. |