Jednoduchý recept

Sváteční krkonošské kyselo

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 48 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 30501

Ingredience

4 ks Brambory
0,5 kostka Bujón slepičí
500 ml Chlebový kvásek
1 ks Cibule
60 g Houby sušené
2 špetka Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 452kJ
5% Sacharidy 19 g
32% Tuky 24 g
12% Sodík 233 mg
27% Bílkoviny 15 g

Sváteční krkonošské kyselo postup přípravy receptu:

1

Sušené houby namočíme do 300 ml vody a necháme nabobtnat, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, vajíčka uvaříme natvrdo, cibuli jemně nakrájíme.

2

V hlubším rendlíku zpěníme na tuku cibuli, poté k ní přimícháme houby i s vodou, v níž byly namočené, přidáme špetku soli, kmín, rozdrobenou bujonovou kostku, promícháme a vaříme zhruba čtvrt hodiny.

3

Poté přidáme brambory, přilijeme 200 ml vody a vaříme, až jsou brambory téměř měkké, zašleháme do polévky kvas a polévku dovaříme. Nakonec vlijeme smetanu, necháme ji prohřát a odstavíme.

4

Na talíře servírujeme vejce rozkrojené na čtvrtky a zalijeme polévkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept