Houbová polévka s podmáslím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová polévka s podmáslím
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30503 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
5 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
50 g | Houby sušené |
2 špetka | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
500 ml | Podmáslí AB jihočeské šlehané |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 58,7mg |
Draslík | 673,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín drcený, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Podmáslí AB jihočeské šlehané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová polévka s podmáslím postup přípravy receptu:
1 | Houby namočíme do 300 ml vody a necháme nabobtnat, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli jemně nakrájíme, vejce rozšleháme, do podmáslí zašleháme mouku. |
2 | Brambory vložíme do 500 ml vody, vsypeme kmín, lžičku soli a vaříme v silnostěnném hrnci, až jsou brambory poloměkké. Poté do nich zamícháme podmáslí, dobře promícháme a necháme brambory dovařit. |
3 | Mezitím na másle zpěníme cibuli, vlijeme na ni houby i s vodou a dusíme, až jsou houby měkké. |
4 | Když jsou houby měkké, vlijeme je do hrnce k uvařeným bramborám, přidáme rozšlehané vejce a mícháme, dokud se vejce nesrazí. Podle potřeby polévku dosolíme. |
Poznámka
Místo podmáslí můžeme použít kefír.