Jednoduchý recept

Houbová polévka s podmáslím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 43 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30503
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

5 ks Brambory
1 ks Cibule
50 g Houby sušené
2 špetka Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
500 ml Podmáslí AB jihočeské šlehané
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 956kJ
7% Sacharidy 26 g
12% Tuky 9 g
9% Sodík 188 mg
21% Bílkoviny 12 g

Houbová polévka s podmáslím postup přípravy receptu:

1

Houby namočíme do 300 ml vody a necháme nabobtnat, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli jemně nakrájíme, vejce rozšleháme, do podmáslí zašleháme mouku.

2

Brambory vložíme do 500 ml vody, vsypeme kmín, lžičku soli a vaříme v silnostěnném hrnci, až jsou brambory poloměkké. Poté do nich zamícháme podmáslí, dobře promícháme a necháme brambory dovařit.

3

Mezitím na másle zpěníme cibuli, vlijeme na ni houby i s vodou a dusíme, až jsou houby měkké.

4

Když jsou houby měkké, vlijeme je do hrnce k uvařeným bramborám, přidáme rozšlehané vejce a mícháme, dokud se vejce nesrazí. Podle potřeby polévku dosolíme.

Poznámka

Místo podmáslí můžeme použít kefír.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept