Jednoduchý recept

Taštičky plněné tuňákem

  • Tunis
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30505
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Kapary
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 l Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
200 g Pšeničná krupice
1 špetka Sůl
135 g Tuňák v oleji
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

128% Kalorie 2,527 kcal
Kilojoule 10 572kJ
12% Sacharidy 45 g
344% Tuky 258 g
5% Sodík 98 mg
33% Bílkoviny 18 g

Taštičky plněné tuňákem postup přípravy receptu:

1

Na těsto smícháme krupici s 350 ml vody a 0.5 lžičky soli a pomocí tyčového mixéru vymícháme v hladké těsto. Necháme hodinu odpočinout, poté promícháme, můžeme přidat trochu vody. Těsto musí být měkké a tekuté.

2

Rozpálíme na sucho pánev, vlijeme 3 lžíce těsta, rozetřeme na kruh, necháme ztuhnout. Placku vyjmeme a zakryjeme vlhkou utěrkou. Takto připravíme 8 placek.

3

Na náplň omyjeme a osušíme petrželku, lístky nasekáme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Kapary propláchneme a necháme okapat. Okapaného tuňáka natrháme na kousky. Rozehřejeme máslo, přidáme všechny přísady, na mírném ohni cca 5 min podusíme. Ochutíme solí a pepřem.

4

Rozpálíme olivový olej na fritování. Vždy dvě placky položíme na sebe a doprostřed dáme 2-3 lžíce náplně. Uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce. Placky společně přeložíme napůl, okraje navlhčíme a dobře přitiskneme. Opatrně vložíme do oleje a fritujeme po každé straně cca 2-3 minuty dozlatova.

5

Taštičky podáváme horké se čtvrtkami citronu.

Poznámka

vaření 15 minut + 1 hodina na odpočinutí těsta

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept