Recept

Celerová polévka s drožďovými knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 30507
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bujón slepičí
220 g Celer bulvový
1,5 ks Cibule
60 g Droždí
1 špetka Kmín mletý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 190kJ
8% Sacharidy 27 g
19% Tuky 14 g
71% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Celerová polévka s drožďovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Celou cibuli jemně nakrájíme, celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, pokrájíme půlku další cibule a dáme stranou, petrželovou nať jemně posekáme.

2

V silnostěnném hrnci na másle zpěníme pokrájenou celou cibuli, přidáme nastrouhaný celer a mícháme, dokud celer nezezlátne. Poté vlijeme 1,5 vody, 3/4 lžičky soli, slepičí bujon a vaříme na mírném plameni.

3

V mezičase připravíme knedlíčky. Půlku cibule zpěníme na oleji, přidáme rozdrobené droždí, mletý kmín a za stálého míchání smažíme, dokud droždí nezezlátne. Hotové droždí necháme v misce zchladnout, vsypeme strouhanku, mletou papriku, 1/4 lžičky soli, rozšlehané vejce a tolik mléka, aby vznikla hutná hmota. Z ní na prkénku posypaném strouhankou tvoříme malé knedlíčky. Vkládáme je do vroucí polévky a vaříme asi pět minut. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept