Minutková cibulová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Minutková cibulová polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30509 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1,4 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 9,6mg |
Draslík | 140,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Minutková cibulová polévka postup přípravy receptu:
1 | Cibule rozpůlíme a nakrájíme na plátky, petrželovou nať jemně posekáme. |
2 | Na oleji s máslem smažíme cibuli, když zrůžoví, zalijeme vývarem, vsypeme petrželovou nať a hned podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu volíme nasucho opečené toasty.