Recept

Taštičky s hovězím masem a hrozinkami

  • Argentina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30510
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička zelená
1 ks Cibule
75 g Hovězí maso mleté
20 g Hrozinky
3 ks Koriandr čerstvý
300 g Listové těsto
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
1 špetka Tabasco
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 214 kcal
Kilojoule 895kJ
5% Sacharidy 18 g
18% Tuky 13 g
3% Sodík 54 mg
11% Bílkoviny 6 g

Taštičky s hovězím masem a hrozinkami postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Bylinky omyjeme, osušíme, lístky nasekáme najemno. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka, nakrájíme. Vše smícháme s mletým masem, přidáme zakysanou smetanu, protlak, ochutíme solí, pepřem a tabaskem.

2

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Listové těsto necháme rozmrznout, troubu rozpálíme na 200 °C. Těsto rozválíme na pomoučeném vále natenko a vykrojíme kolečka o průměru 8-10 cm. Na každé z nich dáme lžičku náplně, několik kousků vejce a 3 hrozinky. Přeložíme napůl a okraje přitiskneme vidličkou. Taštičky rozložíme na plech pokrytý pečicím papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem.

3

Pečeme na střední liště cca 20 minut dozlatova. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept