Polévka ze špenátu se šunkou a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 48 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze špenátu se šunkou a vejci
Celkový čas: | 48 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 30516 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Masox |
2,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
350 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 balení | Špenát mražený |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Šunka dušená |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 356,6mg |
Draslík | 114,3mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka), Špenát mražený, Šunka dušená, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze špenátu se šunkou a vejci postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme najemno, vejce uvaříme natvrdo, šunku nakrájíme na nudličky a na lžíci oleje osmažíme, špenát necháme mírně rozmrazit. |
2 | V silnostěnném hrnci na tuku zpěníme cibuli. Když zesklovatí, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Rozředíme vývarem, dobře rozmícháme, přidáme špenátový protlak a vaříme s masoxem a smetanou za stálého míchání alespoň čtvrt hodiny. Hotovou polévku osolíme a podáváme v talířích, do nichž vložíme vejce nakrájená na kolečka a osmaženou šunku. |