Polévka ze zmrazené zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze zmrazené zeleniny
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 3 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30520 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Muškátový květ |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
1,3 l | Vývar slepičí |
1 balení | Zeleninová směs francouzská - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 32,7mg |
Draslík | 0,3mg |
Vláknina | 20,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana 12% (konzumní), Vývar slepičí, Zeleninová směs francouzská - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze zmrazené zeleniny postup přípravy receptu:
1 | V silnostěnném hrnci na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Postupně do ní zašleháme vývar, necháme alespoň dvacet minut provařit. |
2 | V mezičase uvaříme mraženou zeleninovou směs ve zhruba půl litru vody. Když je zelenina měkká, vlijeme ji i s vývarem do jíšky. Polévku zjemníme smetanou, osolíme a okořeníme muškátovým květem. |
Poznámka
Jako přílohu volíme krutony z bílého pečiva.