Velšský pamlsek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velšský pamlsek
Velšský pamlsek
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30521 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 plátek | Chléb toastový |
3 kávová lžička | Hořčice staroanglická |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 58,5mg |
Draslík | 60,4mg |
Vláknina | 227,8mg |
Vitamín A | 501,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice staroanglická, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velšský pamlsek postup přípravy receptu:
1 | Troubu rozpálíme na 250 °C. Ze sýra odkrojíme kůru a zbytek nastrouháme. |
2 | V hrnci necháme rozpustit máslo, zalijeme pivem a na silném ohni zahřejeme. Za stálého míchání necháme v tekutině rozpustit sýr. Ochutíme solí, pepřem, hořčicí a worcestrem. |
3 | Tousty naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, navrstvíme na ně sýrovou hmotu a v troubě cca 4-5 minut zapečeme. Ihned teplé podáváme. |