Jednoduchý recept

Fazolová toskánská polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 12 minut
Doba přípravy: 2 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30522

Ingredience

1 ks Bujón zeleninový
225 g Fazole bílé
1 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 206 kcal
Kilojoule 861kJ
10% Sacharidy 36 g
3% Tuky 3 g
3% Sodík 59 mg
22% Bílkoviny 12 g

Fazolová toskánská polévka postup přípravy receptu:

1

Použijeme syrové fazole, které jsme nechali bobtnat přes noc ve vodě, scedíme, necháme okapat. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme fazole, 10 minut vaříme. Přikryjeme pokličkou a 30 minut povaříme, dokud nezměknou. Poté dáme fazole do cedníku a vodu z nich uschováme.

2

V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm česnek, aby začal hnědnout, cca 3 minuty. Přidáme fazole a 4 dl uschované vody z fazolí a mícháme. Polévkovou kostku přimícháme do tekutiny, uvedeme směs do varu a odstavíme pánev z ohně.

3

Rozmixujeme vše v mixéru na hladkou kaši. Dle chuti osolíme a opepříme.

4

Polévku vlijeme zpět do hrnce a prohřejeme, již nevaříme. Před podáváním posypeme oreganem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept