Těsto na ravioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těsto na ravioli
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 30524 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Mouka pšeničná hladká |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těsto na ravioli postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, sůl, pomalu přiléváme olej a promícháváme s moukou. Přilijeme ještě vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Těsto by mělo být tužší, ale vláčné. Hotové těsto v míse uhladíme a necháme půl hodiny odležet. |
2 | Toto těsto se hodí na přípravu různých plněných těstovin, zejména je vhodné na ravioli. |
Poznámka
Můžeme použít i polohrubou mouku.