Jednoduchý recept

Nudlová čínská polévka

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 30525
Kategorie: Polévky

Ingredience

125 g Bambusové výhonky konzervované
2 ks Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Cukr krupice
250 g Kuřecí prsa
250 g Nudle vaječné
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
3 ks Shiitake houby
125 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Víno rýžové čínské
6 dl Vývar asijský

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 989kJ
21% Sacharidy 76 g
9% Tuky 7 g
46% Sodík 926 mg
60% Bílkoviny 34 g

Nudlová čínská polévka postup přípravy receptu:

1

Maso rozkrájíme na tenké nudličky. Z namočených hub vymačkáme vodu a odstraníme tvrdé nožičky. Houby, bambusové výhonky, jarní cibulky i listy špenátu pokrájíme nadrobno. Nudle uvaříme dle návodu ve vařící vodě, poté přecedíme a propláchneme studenou vodou a vložíme do mísy.

2

Čínský vývar uvedeme do varu, přidáme lžíci sójové omáčky a nalijeme vše na nudle. Udržujeme v teple.

3

V předehřáté pánvi rozehřejeme olej, přidáme asi polovinu jarních cibulek, maso i zeleninu a smažíme na středním plameni 3 minuty. Přidáme ostatní ingredience: cukr, sůl a rýžové víno, následně promícháme, aby se vše spojilo.

4

Směs z pánve vlijeme na nudle, ozdobíme zbývající jarní cibulkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept