Kuřecí plátky na estragonu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí plátky na estragonu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 30526 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
30 g | Estragon |
800 g | Kuřecí prsa |
6 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
8 g | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
3 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 184,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Estragon, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí plátky na estragonu postup přípravy receptu:
1 | Maso naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme, rozložíme na pánev. Zalijeme vínem a vývarem, přidáme prolisovaný česnek a estragon. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, až je maso měkké. Děrovanou naběračkou maso z pánve vyjmeme, zakryjeme a uchováme teplé. Zbylou šťávu na pánvi svaříme 10-15 minut na třetinu objemu, potom přimícháme smetanu a znovu povaříme pár minut, aby omáčka zhoustla. Přidáme nasekaný estragon, dosolíme a servírujeme plátky masa zalité estragonovou omáčkou. |