Úhoří matelote - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoří matelote
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30531 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
150 g | Cibule perlová |
80 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
1500 g | Úhoř říční |
1 l | Víno červené |
300 ml | Vývar rybí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 183,0mg |
Draslík | 360,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl, Víno červené, Vývar rybí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Cibule perlová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoří matelote postup přípravy receptu:
1 | Úhoře pokrájíme na 3 cm dlouhé špalíčky. |
2 | Víno povaříme 20 minut, přidáme vývar, bylinky, sůl a pepř. Povaříme 20 minut pod bodem varu. |
3 | Z másla a mouky připravíme jíšku, minutu za stálého míchání povaříme a poté přidáme do omáčky. |
4 | Slaninu, pokrájené žampiony a cibulky osmažíme po dobu pěti minut na rozpálené pánvi. |
5 | Smaženou směs dáme do vinné omáčky, přidáme maso a uvedeme k varu. |
6 | Vaříme 30 minut. |