Paštika z kančího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika z kančího masa
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30533 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Bobkový list |
1 ks | Bránice |
1 stroužek | Česnek |
2 špetka | Jalovec |
200 g | Játra drůbeží |
1000 g | Kančí maso |
20 ml | Koňak Armaňak |
50 ml | Likér rybízový |
12 g | Mléko plnotučné sušené |
12 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
25 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová krkovička |
200 g | Vepřová plec |
100 g | Vepřový lalok |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 214,5mg |
Draslík | 266,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Kančí maso, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bránice, Jalovec, Játra drůbeží, Koňak Armaňak, Likér rybízový, Mléko plnotučné sušené, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřová krkovička, Vepřový lalok mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika z kančího masa postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na menší kousky, smícháme se solí, pepřem, kořením a vínem, utřeným česnekem a likérem. Necháme marinovat přes noc. |
2 | Marinovanou směs nahrubo umeleme, přidáme sušené mléko, mouku, armaňak a vejce. Vše dobře promícháme a směsí naplníme formu vyloženou bránicí. Formu překryjeme dvojitou vrstvou alobalu a dáme péct při 180 °C na 90 minut. |
3 | Upečenou paštiku necháme vychladnout a poté přemístíme do chladničky. |