Polévka s drůbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s drůbky
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30534 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
120 g | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
180 g | Cibule |
1 ks | Hřebíček |
200 g | Kuřecí drůbky |
150 g | Kuřecí křídla |
200 g | Kuřecí krk |
180 g | Mrkev kořen |
2 g | Pepř černý celý |
8 g | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 209,4mg |
Draslík | 332,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hřebíček, Kuřecí drůbky, Kuřecí křídla, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Kuřecí krk, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s drůbky postup přípravy receptu:
1 | Všechno maso vložíme do hrnce, zalijeme 3l studené vody a uvedeme k varu. |
2 | Povaříme 30 minut, poté přidáme pokrájenou zeleninu, česnek, bylinky, koření, sůl a pepř. |
3 | Vaříme na mírném plameni 90 minut. |
4 | Hotový vývar servírujeme s vařenou zeleninou a drůbky. |