Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30535
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 dl Citronová šťáva
800 g Kuřecí stehna
100 g Mouka pšeničná hladká
80 ml Olej olivový
100 g Olivy zelené
1 ks Paprika zelená
5 g Pepř černý mletý
400 g Rajčata
5 g Šafrán
8 g Sůl
200 ml Vývar zeleninový
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 769 kcal
Kilojoule 3 217kJ
11% Sacharidy 38 g
67% Tuky 50 g
78% Sodík 2 g
78% Bílkoviny 44 g

Toskánské kuře postup přípravy receptu:

1

Do mísy vsypeme hladkou mouku, sůl a pepř. Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na menší kusy, obalíme v mouce, oklepeme. V pánvi nebo pekáčku, který lze použít i do trouby a přiklopit, rozpálíme olivový olej a maso zprudka opečeme ze všech stran asi 7 minut. Maso vyjmeme a uchováme teplé. Do pánve přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, papriku a na mírném ohni opékáme asi 5 minut, až je cibule měkká. Přidáme rozmixovaná rajčata, pokrájené houby, olivy, trochu šafránu. Všechno zalijeme zeleninovým vývarem s citronovou šťávou a na mírném ohni povaříme asi 2 minuty. Vrátíme do omáčky kuřecí maso, přikryjeme, dáme zapéct do středně vyhřáté trouby asi na hodinu. Podáváme s těstovinami nebo pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept