Jednoduchý recept

Směs vařená z plodů moře a ryb

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30539
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 ks Bobkový list
500 g Brambory
4 ks Celer - nať
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1,5 dl Jogurt nízkotučný
250 g Kukuřice sladká v nálevu
1 kg Mušle slávky
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
225 g Treska uzená
0,5 kávová lžička Tymián sušený
1,5 dl Víno bílé
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 2 000kJ
13% Sacharidy 47 g
10% Tuky 7 g
50% Sodík 1 g
85% Bílkoviny 48 g

Směs vařená z plodů moře a ryb postup přípravy receptu:

1

Mušle vydrbeme a odstraníme z nich řasy, důkladně propláchneme a každou mušli, která se při poklepu nezavře, odstraníme.

2

Do velkého hrnce dáme nakrájenou cibuli, česnek, vodu a mušle. Přikryjeme pokličkou a na prudkém plameni vaříme 5 minut a 2x zatřeseme hrncem.

3

Cedník pokryjeme plátnem a procedíme do mísy tekutinu z mušlí. Mušle zbavíme skořápek a skořápky vyhodíme. Tekutinu uschováme.

4

Do hrnce dáme tresku a zeleninu, přidáme 6 dl studené vody, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni vaříme 10 minut. Vyndáme rybu, nakrájíme kůži, kosti i rybí maso na malé kousky. Tekutinu přecedíme do tekutiny z mušlí. Zeleninu uschováme.

5

Do čistého hrnce nalijeme směs obou tekutin, přidáme sladkou kukuřici a vše uvaříme. Vmícháme škrobovou moučku a jogurt, přidáme trochu rybího vývaru, pokrájenou zeleninu a rybu. Přidáme papriku, pepř, bílé víno a polévku prohřejeme, již nevaříme. Dle chuti osolíme, posypeme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept