Směs vařená z plodů moře a ryb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Směs vařená z plodů moře a ryb
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30539 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
4 ks | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1,5 dl | Jogurt nízkotučný |
250 g | Kukuřice sladká v nálevu |
1 kg | Mušle slávky |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
225 g | Treska uzená |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
1,5 dl | Víno bílé |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 96,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Jogurt nízkotučný, Mušle slávky, Tymián sušený, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Kukuřice sladká v nálevu, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl - bramborový škrob, Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Směs vařená z plodů moře a ryb postup přípravy receptu:
1 | Mušle vydrbeme a odstraníme z nich řasy, důkladně propláchneme a každou mušli, která se při poklepu nezavře, odstraníme. |
2 | Do velkého hrnce dáme nakrájenou cibuli, česnek, vodu a mušle. Přikryjeme pokličkou a na prudkém plameni vaříme 5 minut a 2x zatřeseme hrncem. |
3 | Cedník pokryjeme plátnem a procedíme do mísy tekutinu z mušlí. Mušle zbavíme skořápek a skořápky vyhodíme. Tekutinu uschováme. |
4 | Do hrnce dáme tresku a zeleninu, přidáme 6 dl studené vody, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni vaříme 10 minut. Vyndáme rybu, nakrájíme kůži, kosti i rybí maso na malé kousky. Tekutinu přecedíme do tekutiny z mušlí. Zeleninu uschováme. |
5 | Do čistého hrnce nalijeme směs obou tekutin, přidáme sladkou kukuřici a vše uvaříme. Vmícháme škrobovou moučku a jogurt, přidáme trochu rybího vývaru, pokrájenou zeleninu a rybu. Přidáme papriku, pepř, bílé víno a polévku prohřejeme, již nevaříme. Dle chuti osolíme, posypeme petrželkou a podáváme. |