Citronová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronová omáčka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3054 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
2 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
8 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 277,7mg |
Draslík | 98,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Nejprve ušleháme hořčici ze žloutky. Poté pomalu postupně přiléváme olej a citronovou šťávu a šleháme, dokud nevznikne omáčka hustější konzistence. |
2 | Dochutíme solí a pepřem. |
3 | Omáčka je vhodná k zeleninovým salátům. |