Frikasé z divokého králíka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frikasé z divokého králíka
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30543 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule perlová |
2500 g | Divoký králík |
60 ml | Olej stolní |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
500 ml | Víno červené |
200 ml | Vývar drůbeží |
150 g | Žampiony čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 354,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 982,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Olej stolní, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Cibule perlová, Divoký králík, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frikasé z divokého králíka postup přípravy receptu:
1 | Maso naporcujeme na menší kusy. |
2 | Osolíme, opepříme, osmahneme 15 minut na rozpáleném oleji. |
3 | Přidáme pokrájené cibulky, žampiony a slaninu. |
4 | Smažíme 15 minut, poté zaprášíme moukou a smažíme dalších 5 minut. |
5 | Přilijeme vývar a víno, přidáme pokrájený česnek a svazek bylin. |
6 | Přiklopené dusíme 40 minut. |
7 | Z omáčky odebereme přebytečný tuk, osolíme a opepříme dle potřeby, posypeme sekanou petrželí. |