Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 165 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 30544
Kategorie: Maso

Ingredience

100 ml Calvados
60 g Cukr moučkový
1200 g Husa domácí
200 g Jablka
50 ml Olej stolní
3 špetka Pepř černý mletý
4 g Skořice mletá
3 špetka Sůl
500 ml Víno jablečné
0,8 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 901 kcal
Kilojoule 3 769kJ
8% Sacharidy 28 g
78% Tuky 59 g
26% Sodík 510 mg
45% Bílkoviny 25 g

Dušená husa s jablky postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, posypeme cukrem, skořicí, zalijeme 50 ml calvadosu a necháme 30 minut marinovat.

2

Husu osolíme, opepříme,lehce potřeme olejem a naplníme marinovanými jablky. Poté ji lehce svážeme a dáme na hodinu smažit ze všech stran na rozpálený olej. Přilijeme zbytek calvadosu, necháme 2 minuty vařit, přilijeme cidr vývar. Přiklopené dusíme 105 minut.

3

Z omáčky odstraníme přebytečný tuk, osolíme a opepříme dle potřeby a servírujeme společně s husou a jablky.

Poznámka

Cidr je kvašené jablečné víno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept