Dušená husa s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená husa s jablky
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 165 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 30544 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 ml | Calvados |
60 g | Cukr moučkový |
1200 g | Husa domácí |
200 g | Jablka |
50 ml | Olej stolní |
3 špetka | Pepř černý mletý |
4 g | Skořice mletá |
3 špetka | Sůl |
500 ml | Víno jablečné |
0,8 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 123,5mg |
Draslík | 498,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 97,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Husa domácí, Jablka, Olej stolní, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Pepř černý mletý, Víno jablečné, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená husa s jablky postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, posypeme cukrem, skořicí, zalijeme 50 ml calvadosu a necháme 30 minut marinovat. |
2 | Husu osolíme, opepříme,lehce potřeme olejem a naplníme marinovanými jablky. Poté ji lehce svážeme a dáme na hodinu smažit ze všech stran na rozpálený olej. Přilijeme zbytek calvadosu, necháme 2 minuty vařit, přilijeme cidr vývar. Přiklopené dusíme 105 minut. |
3 | Z omáčky odstraníme přebytečný tuk, osolíme a opepříme dle potřeby a servírujeme společně s husou a jablky. |
Poznámka
Cidr je kvašené jablečné víno.