Dušená kančí plec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 230 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená kančí plec
Celkový čas: | 230 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 210 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30545 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
60 g | Celer - nať |
120 g | Cibule |
4 ks | Hřebíček |
2 g | Jalovec |
2000 g | Kančí plec |
1000 ml | Kančí vývar |
100 ml | Koňak Armaňak |
100 g | Marmeláda brusinková |
12 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Mrkev kořen |
4 g | Pepř černý celý |
80 g | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
1000 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 223,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 4,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Kančí plec, Pepř černý celý, Šalotka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Celer - nať, Jalovec, Koňak Armaňak, Marmeláda brusinková, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kančí vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená kančí plec postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na drobné kousky, smícháme s pokrájenou zeleninou a kořením, podlijeme vínem a koňakem. |
2 | Necháme marinovat 48 hodin v chladu. |
3 | Marinované maso vyjmeme z marinády a necháme 30 minut smažit na rozpáleném oleji, poté přidáme zeleninu z marinády a restujeme 20 minut. |
4 | Zaprášíme moukou, za občasného míchání restujeme 10 minut. |
5 | Marinádu uvedeme k varu, přilijeme jí k zelenině a masu a dusíme 30 minut. |
6 | Přilijeme vývar, přidáme bylinky a zakryté dusíme 2 hodiny. |
7 | Nakonec osolíme, opepříme a přimícháme marmeládu. |
8 | Necháme prohřát a ihned servírujeme. |